top of page

Cupping massage
 

Cupping werkt op de huid, de spieren, de gewrichten, het zenuwstelsel en de lymfeklieren.

De cups worden gebruikt om gifstoffen in de spieren en in de diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden afgevoerd. Het afvoeren van gifstoffen heft blokkades op. Zo kan er weer vers bloed naar de weefsels, waardoor deze sneller herstellen en weer optimaal kunnen functioneren.

Tijdens de behandeling zul je misschien tintelingen of prikkelingen ervaren. Ook kan het behandelde gebied rood worden door de stimulatie van de huid. Omdat cupping soms best intens kan zijn, combineer ik deze techniek meestal met wat andere, wat meer op ontspanning gerichte massagetechnieken waardoor er een goede balans is in de behandeling

Cosmetisch effect

Cupping heeft ook een cosmetisch effect omdat het bijvoorbeeld cellulite (ook wel sinaasappelhuid genoemd) of littekenweefsel vermindert. Bij cellulite verhardt het bindweefsel. Veel vrouwen hebben hier last van. Dit heeft te maken met hormonale veranderingen in het lichaam. Door het opslaan van vet (vaak rond de heupen) kunnen vocht en afvalstoffen minder goed afgevoerd worden, waardoor de cellen samenklonteren en de huidlagen gaan verkleven. Cupping helpt het lichaam te reinigen van gifstoffen en opgehoopt vocht. Met de juiste behandeling zal de huid en het bindweefsel eronder weer soepeler worden. Dit effect ontstaat ook bij de behandeling van striae (paarsrode strepen op de huid die ontstaan door oprekking van de huid na bijvoorbeeld een zwangerschap) en littekenweefsel.
 

Westerse cupping

De cuppingtherapie die ik toepas is een westerse versie van de Chinese cupping. Laat je vooral niet afschrikken door de plaatjes op internet van sporters met grote ronde blauwe, rode of paarse plekken op hun schouders of met bloed gevulde cups. Bij de cupping die ik toepas komt geen vuur of bloed kijken. Ik gebruik alleen zachte siliconen cups en massageolie bij deze behandeling.  
Als er lokaal verklevingen of spierknopen zijn, zal ik de cup wat langer op één plek laten staan om het effect van de behandeling te versterken. Daardoor kan soms een wat rode rode, paarsachtige verkleuring ontstaan na afloop. Dit wordt veroorzaakt door het naar de oppervlakte halen van gifstoffen in dat gebied. Het is dus geen blauwe plek of beschadiging van de huid!
 


Je zult ervaren dat je je na afloop weer ontspannen, verkwikt en energiek voelt!

bottom of page