top of page

Behandelingen om de huid met rosacea of couperose onder controle te houden

Om een (sneller) resultaat te behalen is een kuur aan te raden om de rosacea intensief aan te pakken en onder controle te krijgen.

Hieronder een voorbeeld:


Décaar kuur pakket €260
Décaar Algenpeeling behandelkuur €210 plus Décaar cleansing startsize (€32) en Rebalancing cream (twv €57) voor thuis. 

€15 korting per behandeling (€85).
Drie behandelingen in 14 dagen, dat betekent iedere week een behandeling (maximaal 10 dagen tussen de behandelingen).  
Deze behandeling zorgt voor een nieuwe opperhuid in circa 10 dagen (normaal is dit circa 28 dagen).

Reinigt de huid en stimuleert de celvernieuwing. Vermindert de talgproductie en bestrijdt bacteriën. 

Of start met één behandeling van €85 en kies dan alsnog of het een kuur wordt. 

Rosacea

Volgens de meest recente onderzoeken treft het wereldwijd meer dan 400 miljoen mensen. Rosacea is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door overmatige ontsteking en vasculaire disfunctie. Dit betekent dat de haarvaten op het gezicht vergroot worden en vaak blozen en roodheid veroorzaken, vooral op de wangen, neus en voorhoofd. Helaas kan het beheersen van deze huidaandoening een uitdaging zijn, omdat wat bij de ene persoon roodheid en ontsteking veroorzaakt, deze bij een andere persoon mogelijk niet veroorzaakt. Er zijn veel huidaandoeningen die vaak verkeerd worden gediagnosticeerd zoals rosacea, waardoor patiënten niet weten hoe ze het beste voor hun huid kunnen zorgen. Alles is echter niet verloren en er zijn dingen die u kunt doen (en niet doen) om uw symptomen te verlichten en uw reactieve huid onder controle te houden.
 

Verzorging voor een zeer gevoelige huid

Gebruik ‘s ochtends en ‘s avonds een zachte reiniger. Door een routine te volgen, kun je je huid beter beheren. Door de juiste producten te gebruiken voorkom je verergering van de aandoening. Een zeepvrije reiniger met een pH van 5 is het beste. Spoel af met lauw water en wacht tot je huid volledig droog is voordat je make-up of andere producten aanbrengt.
 

Zorg goed voor je huid.

 • Vermijd wrijven, schrobben of masseren van het gezicht.

 • Bescherm je gezicht tegen wind en kou. Het gebruik van een sjaal om je gezicht te bedekken helpt je huid te beschermen. Zorg er wel voor dat materiaal dat je gezicht aanraakt niet is gemaakt van wol of een stof die ruw aanvoelt, deze stoffen kunnen de huid irriteren.

 • Verander uw huidverzorgingsproducten. Zoek naar producten die speciaal zijn samengesteld voor een roodheidgevoelige of gevoelige huid die antioxidanten, bisabolol, panthenol, kaasjeskruid en allantoïne bevat, deze producten helpen meestal de huid te kalmeren. Ook producten die de huidbarrière kunnen versterken (zoals niacinamide of onverzeepbare oliën) kunnen echte verandering met zich mee brengen voor mensen met rosacea. Azelaïnezuur (ook bekend als Kalium Azeloyl Diglycinate) werkt als een natuurlijk antibioticum en kan worden gebruikt als een groen alternatief voor metronidazol-gels (de eerste keuze van dermatologen).

 • Draag zonnebrand. Kies een natuurlijke zonnebrandcrème boordevol verzachtend zinkoxide die je huid zal beschermen zonder deze te verergeren. Houd uw tijd om te zonnebaden echter tot een minimum beperkt, aangezien rosacea vaak wordt verergerd door blootstelling aan de zon.

 • Eet een regenboogdieet. Een zeer kleurrijk dieet met veel fruit en groenten biedt de broodnodige bescherming tegen antioxidanten.

 • Blijf kalm. Stress kan rosacea verergeren omdat het de productie van cortisol, het belangrijkste stresshormoon, verhoogt. Cortisol heeft een inflammatoir effect op de huid en kan bijdragen aan opflakkeringen. Verlaag uw stressniveaus door dagelijkse managementpraktijken zoals yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen te gebruiken. Zachte lichaamsbeweging kan ook helpen de cortisolspiegel te reguleren.
   

Wat te vermijden?

 • Wees verstandig met ingrediënten. Omdat rosacea gemakkelijk verergerd kan worden door veelgebruikte huidverzorgingsingrediënten, is het vooral belangrijk om de juiste informatie te krijgen en de juiste keuzes te maken. Het is het beste om agressieve exfolianten of zeep, alcoholhoudende toners, samentrekkende formules of producten die rijk zijn aan geuren, toverhazelaar, eucalyptusolie, kamfer, kruidnagelolie te vermijden. Zelfs sommige wasmiddelen kunnen deze huidaandoening verergeren.

 • Vermijd extreme temperatuurschommelingen. Overmatige klimaatverschuivingen, waaronder hoge hitte (zoals zonnebaden, sauna’s, warme baden / douches en warme dranken), harde wind, extreme kou en hoge luchtvochtigheid kunnen allemaal de gevoelige huid verergeren.

 • Houd make-up tot een minimum beperkt. Hoewel make-up handig is om de overmatige roodheid te bedekken, kunnen sommige pigmenten een opflakkering veroorzaken. We raden altijd aan om een ​​kleine huidtest op je bovenarm te doen voordat je make-upproducten draagt.


   

Onze beste huidverzorgingsproducten voor Rosacea:


Décaar Calming mask

Verwijdert dode cellen, vermindert ontstekingen en verbetert de bloedcirculatie van de huid. De geavanceerde formule revitaliseert de huid van alle soorten schade, waaronder schade door de zon, excoriation, rosacea en andere inflammatoire dermatose.
 

Décaar Algen peeling 

De combinatie van de natuurlijke ingrediënten op basis van algen, kruiden en perfluorkoolstof wordt beschouwd als de meest geavanceerde en effectieve behandeling op de markt voor de meest voorkomende huidproblemen zoals acne, vette huid, rimpels / slappe of droge huid, pigmentvlekken en ouderdomsvlekken, couperose en rosacea, littekens en vergrote poriën. Het is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huiden.

DÉCAAR Algen Peeling Regimen werkt biologisch en biedt een 100% veilig behandelingsproces. De microvezels van het schilpoeder dringen de huid binnen, waardoor de doorbloeding en de aanmaak van nieuwe cellen toenemen. Omdat deze cellen zich in de keratinelaag bevinden, kan de DÉCAAR Algen Peeling ook op de gevoelige of rosacea-huid worden aangebracht. De afname van keratinecellen vermindert de roodheid van de huid. Omdat de Langerhans-cellen ook worden gestimuleerd en de bacteriegroei wordt gedood, kunnen acne, eczeem en rosacea ook worden behandeld en in de meeste gevallen worden verminderd.

                                                     

                              

bottom of page